SUURIN KAIKISTA ON RAKKAUS
Musiikki- ja teatterimatka Hämeenlinnaan 5.2.2022

Runebergin päivän matka täynnä rakkautta!

Onko rakkauden löytäminen mahdollista vielä 82-vuotiaana vai jääkö se vain haaveeksi? Muun muassa tätä kysymystä käsittelee Minna Lindgrenin romaani KAUKORAKKAUS, joka saa kantaesityksensä Hämeenlinnan teatterissa näytelmänä. Pääroolissa on karismaattinen Juhani Laitala ja näytelmän ohjaa Kari-Pekka Toivonen.

Nautimme Petrus Schroderuksen upeasta tenoriäänestä "Laulan sun iltasi tähtihin" -konsertissa, jonka ohjelma sisältää kauneimpia suomalaisia ikivihreitä, sydäntä särkevän herkkiä venäläisiä romansseja sekä upeita tenorille sävellettyjä italialaisia lauluja. Mukana orkesteri.

Runebergin päivän kunniaksi tutustumme hämeenlinnalaisiin ja Hämeenlinnassa vaikuttaneisiin kirjailijoihin Elias Lönnrotista Larin-Kyöstiin ja Paavo Cajanderiin sekä heidän tuotantoonsa. Kuulemme myös mm. kansalliskirjailija Eino Leinosta ja Veijo Merestä - kummatkin maineikkaan Hämeenlinnan lyseon kasvatteja.

 

Matkaohjelma


klo 11.00 Lähtö Helsingistä Mikonkadun matkailubussipysäkiltä.

klo 13.00 KAUKORAKKAUS, Hämeenlinnan teatteri
Teksti Minna Lindgren
Dramatisointi Merja Larivaara
Ohjaus Kari-Pekka Toivonen
Rooleissa: Juhani Laitala, Elias Keränen, Mikko Leskelä, Matti Nurminen, Johanna Reilin, Katriina Sinisalo, Katariina Kuisma-Syrjä

Buffet-lounas Verkatehtaalla

klo 16.30 KIRJAILIJOIDEN JALANJÄLJILLÄ. Opastettu kiertoajelu Hämeenlinnassa, kesto noin 1,5 h
Tutustumme hämeenlinnalaisiin ja Hämeenlinnassa vaikuttaneisiin kirjailijoihin Elias Lönnrotista Larin-Kyöstiin ja Paavo Cajanderiin sekä heidän tuotantoonsa. Kuulemme niin kansalliskirjailija Eino Leinosta kuin Veijo Merestäkin - kummatkin maineikkaan lyseon kasvatteja. Hämeenlinnan edelleen vireää kulttuurielämää edustavat kierroksella mm. nykykirjailijat Olli ja Riitta Jalonen.

klo 19.00 LAULAN SUN ILTASI TÄHTIHIN -konsertti, Verkatehdas
Petrus Schroderus, tenori
Laulan sun iltasi Tähtihin -orkesteri, joht. Mikko Nuopponen
Juontaja Aarno Cronvall / Jan Hultin

Konsertin jälkeen paluu Helsinkiin, jonne ajoaika noin 1,5 tuntia.


Musiikki Marjatta 30 vuotta